Megnézem!
Bezár!
.hu .de

Acro Dance Nyárköszöntő Meghívó
2019. Acro Dance Táborok
Acro Dance Fellépések

Elérhetőségeink

ElérhetőségeinkAcro Dance Rock and Roll Sporttánc Egyesület 
Tromlerné Rusz Rita elnök

Tel: +36/ 30 933 22 92 

High Five - 2016. Winterthur VB

 

Beszámoló

2016. szeptember 22-én indultunk útnak csapatommal a svájci Winterthurba, hogy részt vegyünk az idei legrangosabb megmérettetésen, a felnőtt női nagyformációs Világbajnokságon. A nyáron Riminiben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságot követően ez volt a High Five formáció következő, egyben idei utolsó, nemzetközi szereplése. 

Az utazást nagy izgalommal várta csapatom, azonban most a szokásos izgalom mellé kíváncsiság is társult, hiszen ez volt az első alkalom, hogy formációnk a vadonatúj kűrjét mutathatta be. Az „pin up” stílusú koreográfiával már nyáron elkezdtünk készülni, az új zene és koreográfia mindegyikőnket még nagyobb várakozással töltött el. Az Európa-bajnokság után csak pár hetet pihent a csapat, hiszen nyár végétől teljes erőbedobással készültünk az újabb világversenyre.
 
 
Ez a verseny a High Five formáció életében az eddigi legnagyobb eseménynek mondható, hiszen a világversenyek körében is a Világbajnokság kapja a legnagyobb hangsúlyt, így minden csapat, aki kvalifikálta magát erre a versenyre, már büszkén térhet haza, hiszen az itt jelenlévő formációk közül mindenki az akrobatikus rock and roll legjobbjai között tudhatja magát. 
 
Európa egyik legszebb országába busszal jutottunk el, a 14 órás út azonban hamar eltelt, mert az utazásunkat éjszakára szerveztük. A verseny előtti napon lehetőségünk volt kirándulni Schaffhausenben, ahol megnéztük a kontinens legnagyobb vízesését, a Rajna-vízesést. A 23 méter magas vízzuhatag mindenkit nagy ámulattal töltött el, úgy gondolom mindegyikőnknek meghatározó élmény marad ez a kirándulás. 
 
 
A Winterthurban töltött éjszaka után, szombaton elérkezett a verseny napja. A helyszínre nem kellett kora reggel érkezünk, hiszen a regisztrálásunk és a színpadpróbánk  már előző este lezajlott. Mindenki nagy izgalommal várta az elődöntőt, de ez előtt még sok dolga volt a csapatnak. Az új stílushoz passzoló hajviselet és smink elkészítése időigényes volt, azonban tökéletesre sikerült. Formációnk arculata teljesen megváltozott, megjelenésünk teljes mértékben a koreográfia stílusát tükrözte. Az elődöntőre 13 órakor került sor. Az újonnan varrt ruhánkban teljes extázisban mentünk ki a színpadra, mindenki csak arra várt, hogy bemutathassuk a közönségnek az új kűrünket. A téma teljesen magával ragadta a csapatot, színpadi előadásmódunk a látványos koreográfiával tökéletes párt alkotott. Az elődöntő után a 9. helyen álltunk a 19 formációból. Miután átbeszéltük mi mindenre kell odafigyelnünk, sikerült a középdöntőbe táncolni magunkat, ahol a 10. helyen zártuk a versenyt, ezzel lemaradva a döntős csapatok sorából. Úgy gondolom ez gyönyörű eredmény, hiszen az új koreográfiát már erre az első versenyre is, ilyen szintre tudtuk fejleszteni. Edzőink elmondása szerint a verseny során rengeteget fejlődtünk, minden körben egyre jobban és jobban tudtunk teljesíteni. A Világbajnokságon részt vevő csapatok mind nagyon erős kűrrel rendelkeznek, itt már nagyon nehéz különbséget tenni a csapatok között. 
 
 
Úgy gondolom ez a világbajnoki 10. hely tökéletes lezárása idén a csapat nemzetközi szereplésének. A High Five méltón lehet büszke az elmúlt évbeli teljesítményére, hiszen egy év alatt lehetősége volt Olaszországban Világkupán és Európa-bajnokságon, Oroszországban Európa-bajnokságon, Svédországban Világkupán illetve Svájcban Világbajnokságon versenyezni. Minden nemzetközi versenyt gyönyörű eredménnyel zártunk, a csapat egyesületünk eddigi legsikeresebb formációja. Azonban az idei év még nem ért véget a formáció számára, hiszen a hazai versenyszezon csak most veszi kezdetét. 
 
 
A formáció nevében szeretném megköszönni edzőinknek, Madár Eszternek, Tromlerné Rusz Ritának és Tromler Kálmánnak a felkészítést, illetve hogy csupán egy év alatt ilyen szintre fejlesztették a csapatot. Csodálatos érzés volt a világ legjobbjai közt versenyezni, edzőink is méltón lehetnek büszkék magukra, hiszen a siker az ő munkájukat tükrözi. 
 
Lakner Diána beszálolója
 
A High Five formáció tagjai:  Brandl Tünde, Bujáky Eszter, Izsó Fanni, Kiss Antónia, Kovács Brigitta, Kovács Petra, Kulcsár Orsolya, Lakner Diána, Lenovics Vivien, Nagy Alexandra, Németh Fanni, Sebestyén Dóra, Szarka Eszter, Székely Barbara, Tromler Kata Rebeka, Vörös Laura
A csapat edzői: Madár Eszter, Tromlerné Rusz Rita és Tromler Kálmán
 
 
 
 

Bemutatkozik ACRO DANCE SE

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

Acro Dance, Rock and Roll, formációs rock and roll, színpadi látványtánc, rocki, roc & roll, tánciskola, tánctechnika, táncsport, sport tánc, sporttánc, acromanó, Acro Manó, rocky, akrodance, akrodensz  

 

Impresszum | | | Tartalom: * ACRODANCE * 1997 - 2024 | Klikk: 15542 / 169231
ACRODANCE SE | Balatonfüred | ACRODANCE SE | AcroStats
2012. augusztus 20.

A weboldalon megtalálható teljes képi és szöveges tartalom az ACRO DANCE SE szellemi terméke, amely szerzői jogvédelem alatt áll. Az oldalon található összes tartalom azaz a leírások, versenykiírások, kinézeti elemek, képek másolása és felhasználása kizárólag az Acro Dance SE írásos engedélyével lehetséges. A tartalom engedély nélküli másolása, hiányos, vagy elmulasztott forrás megjelölés esetén a közzétételi díj 20.000 Ft + Áfa/ szó/ nap, melyet az egyesület bankszámlájára átutalással kell kifizetni!

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Akrobatikus Rock and Roll Egyesület

Tulajdonos: ACRODANCE SE

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: High Five - 2016. Winterthur VB - | ACRO DANCE SE | Akrobatikus Rock and Roll Egyesület

Szlogen:

Linkfelhő: Acro Dance, Rock and Roll, formációs rock and roll, színpadi látványtánc, rocki, roc & roll, tánciskola, tánctechnika, táncsport, sport tánc, sporttánc, acromanó, Acro Manó, rocky, akrodance, akrodensz

Készült: 2012. augusztus 20.

Keresők:
Creatix Kereső | Google kereső
| Füredi Linktár


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár